Homekoirakartoitus on oiva apukeino paikallistaa mahdollinen mikrobi-/homekasvusto nopeasti ja edullisesti rakenteita rikkomatta.

Homekoirakartoitus nopeuttaa korjauksia ja jatkotutkimuksia

Homekoirakartoitus – Fasse haistaa homeen!

Homekoirakartoitus on oiva apukeino paikallistaa mahdollinen mikrobi-/homekasvusto nopeasti ja edullisesti rakenteita rikkomatta.

Parhaan ystävämme koulutuksessa on käytetty THL:n laboratorion kasvattamia homenäytteitä, joita esiintyy yleisimmin kosteusvaurioiden yhteydessä.

Varaa homekoirakartoitus!

Varaa homekartoitus asiakaspalvelustamme
p. 040 671 1464 (8–16)
asiakaspalvelu@kuntotarkastus.inf

Myös vanhat vauriot paljastuvat

Homekoira ilmaisee myös kuivat home- ja mikrobikasvustot, joita ei voi havaita kosteusmittareilla tai aistinvaraisesti.

Kuiva mikrobikasvusto merkitsee yleensä sitä, että kohteessa on aiemmin ollut kosteusvaurio, mutta se on päässyt kuivumaan tai se on kuivattu korjausten yhteydessä. Tällainen tilanne saattaa syntyä esimerkiksi silloin, jos vaurioituneita materiaaleja ei ole korjaustilanteessa poistettu kattavasti. – Homekoirakartoitus selvittää rakenteiden kunnon nopeasti.

Aiemmin vaurioituneen rakenteen kuivuneet homeet, sädesienet ja muut mikrobit aiheuttavat helposti oireilua huoneilmaan päätyessään.

Homekoira Fasse palvelee

Fasse on suorittanut Putkikoira Oy:n hajuerottelukoulutuksen vuonna 2021. Tätä ennen titteleihin on lisätty Suomen ja Ruotsin jäljestysvalion arvot. –  Kartoitus hoituu valiotasolla!

Fasse on innokas ja sitkeä työmyyrä, joka nauttii työskentelystä. Ilmaisun hän tekee kuonokosketuksella.

Olipa kyseessä asuinhuoneisto, liikekiinteistö, kesämökki, remontti tai myynti, homekoira Fasse hoitaa kaikki tehtävänsä aina yhtä huolella.

Ota yhteyttä. Kysy lisää homekoirakartoituksesta: koirapalveluthirsimaki@gmail.com tai p. 0400 709 025.

Homekoirakartoitus onnistuu koulutetulta koiralta

Homekoirakartoitus onnistuu hajuerottelukoulutuksen käyneeltä koiralta. Koulutuksen tarkoituksena on opettaa koiralle ensin ilmaisutapa, ja sen jälkeen yksitellen eri homelajikkeita, jotka se oppii tunnistamaan muiden hajujen joukosta. Sen jälkeen lisätään eri homelajikkeiden miksattuja hajuja.

Opetetuista hajuista tehdään koiralle niin tärkeitä, että haju laukaisee ilmaisun automaattisesti. Häiriöhajuina käytetään mm. ruoan, hiirten ja rottien, lemmikkieläimien, jätösten sekä puhtaiden materiaalien hajuja. Koulutukseen kuuluu lisäksi opittujen hajujen etsintäharjoitteet erilaisissa ympäristöissä ja häiriötilanteissa (mm. häiriöhajut). Tässä on oleellista, että koira on omatoiminen, aktiivinen ja ohjaajasta riippumaton työtä tehdessään.

Koulutus tapahtuu vaihe kerrallaan, ja koira palkitaan sille mieluisalla herkulla, leululla tai leikillä hajun tekemiseksi kiinnostavaksi sekä tavoiteltavaksi.

Homekoirakartoitus tuottaa olennaista tietoa kohteen mahdollisista mikrobivaurioista. Ilmaisupaikat merkitään raporttiin, josta kohteen rakenteet ja niiden toiminnan tunteva asiantuntija pystyy tulkitsemaan tilanteen tarkemmin.

Homekoirakartoitus Lintukankaalta

Homekoirakartoitus raportti

Saat tutkimuksesta aina raportin.

Kartoituskäynti kuvataan aina omaan käyttöön, tarkistuksia ja raportin tekemistä varten.

Lue lisää

Sisäilmatutkimus
Homekoirakartoitus hinnat