Asiantuntijalausunto, Lintukangas
Asiantuntijalausunnot, Lintukangas

Asiantuntijalausunnot asuntokaupan riitoihin

Asiantuntijalausunnot ovat tarpeellisia, kun asuntokaupan kohteessa on tai epäillään olevan piilovirhe, jota ei kaupan teon yhteydessä havaittu. Yleistä on, että tällaiset vauriot sijaitsevat riskirakenteissa tai kohdissa, joista kuntotarkastaja on antanut lisätutkimuskehotuksen.

Tilanteen kartoitus

Vauriotilanne tms. kartoitetaan paikan päällä ja samalla tutkitaan vaurion kohde, esimerkiksi riskirakenteet. Asiantuntija käy lävitse lisäksi kohteen asiakirjat, piirrokset ja mahdolliset muut selvitykset rakennuksesta sekä sen aiemmista vaurioista.

Palvelun tilaajan kannattaa esittää omat havaintonsa myös kirjallisesti. Mikäli kohteesta on tehty kuntotarkastus tai esim. aiempia kosteusmittauksia tai salaojatutkimuksia, ovat nämä dokumentit aina arvokkaita.

Rakenneavaus, näytteiden otto ja analysointi

Rakenneavaus, näytteiden otto ja niiden analysointi sovitaan aina tilaajan kanssa tarvekohtaisesti. Mikäli kohde on aiheuttanut tilaajan mukaan allergisia oireita tai vastaavia epäilyksiä, tarvitaan usein mikrobinäytteitä.

Asiantuntijalausunnot ja niiden sisältö

Lausunto sisältää puolueettoman asiantuntijan tekemän kirjallisen selvityksen kohteessa epäillystä tai havaitusta vauriosta. Lausunnossa annetaan myös perusteltu ehdotus hyvästä korjaustavasta, jolla vaurion syy saadaan poistettua ja vauriot korjattua. Lausunnossa/raportissa on myös valokuvat vaurioista, piirrokset vaurion laajuudesta ja tarvittavia muita kuvia esimerkiksi teknisen laitteen rikkoutumisen osalta.

Asiantuntijalausunnot sisältävät aina myös: vaurion rajaus, vaurioalue, sekä arvioidut korjauskustannukset pääpiirteissään.


Saat meiltä asiantuntijalausuntoja myös muihin korjausrakentamistilanteisiin. Palvelumme on aina rakennustekniikkaan keskittyvää. Lakipalveluita emme tarjoa.

Ota yhteyttä myös kuluttajaneuvojaan ja selvitä mahdollisuutesi mm. sopia riita sovitellen.

___

Lue lisää asuntokauppariidoista ja tapauksista

 

Asiantuntija todistajaksi oikeuteen?

Asiantuntijalausunnot -palvelun lisäksi voit tarvita asiantuntijaa todistajaksi oikeuteen. Vakuuttava asiantuntija auttaa viemään asiaasi eteenpäin. Lausunnon kirjoittanut henkilö on myös tutustunut tilanteeseesi jo kohteessasi käytyään ja lausunnon tuottaessaan.

”Olen kokenut ja vakuuttava asiantuntija. Älä epäröi ottaa yhteyttä. Olen tuottanut useita lausuntoja ja osallistunut asiantuntijatodistajana oikeusistuntoihin.”

Jussi Lintukangas
RKM, AKK

Voit varata myös Teams-konsultaation asiantuntijan kanssa juuri sinun asiassasi.