Omakotitalon huoltotyöt, Lintukangas

Omakotitalon huoltotyöt – tee huoltokatselmus!

Omakotitalon huoltotyöt ovat tärkeitä rakennuksen kunnon, asumisterveyden ja arvonkin säilyttämiseksi. Kuntotarkastuksella olemme huomanneet, että paras rutiini on pitää huoltopäiväkirjaa, kuten autojenkin kanssa menetellään. Vuodenaikojen vaihteet ovat myös hyviä ajankohtia ottaa huomioon huoltojen suhteen.

Kerromme tässä sivulla oman talon rakenteiden katselmukseen ja huoltoon liittyvistä tehtävistä. Kirjaa, kuvaa ja piirrä havaintosi muistiin, tee tai teetä tarvittavat huoltotyöt ajallaan ja kotisi pysyy hyvässä kunnossa. On hyvä tutustua myös talon rakenteiden yleiseen elinkaareen ja uusia rakenteita ennen kuin ne aiheuttavat mahdollisia vaurioita. – Hyvin huollettu talo pysyy kunnossa pidempään. Tässä käsittelemme asioita, joita voit itse havaita. Lista ei ole täydellinen. Lataa opas ja tulosta!

Tiesithän myös, että vaikka vakuutusturvasi olisi kunnossa, on omakotitalon omistajlla velvollisuus pitää huolta kiinteistöstään. Vakuutusyhtiöt antavat ohjeita ja käytännön vinkkejä turvalliseen asumiseen. Tällaisilla ohjeilla on toinenkin merkitys. Jos ohjeita laiminlyödään ja laiminlyönnillä on syy-yhteys vahinkoon, voidaan vakuutuskorvausta pienentää tai korvaus voidaan jopa evätä.

Kun rakenteet alkavat vanheta, tarvitaan usein kyseisen rakenteen kuntotutkimus. Kysy lisää, kun rakenne arveluttaa!