Paras hinta asunnosta
Paras hinta asunnosta, Lintukangas

Paras hinta asunnosta – miten?

Asunnon kunto

Asunnon kunto ja siitä saatavilla olevat asiakirjat, huoltokirjat jne. vaikuttavat varmuudella asunnon hintaan. Koska myyntivaihe on mielessäsi, et ole valmis tekemään mittavia rakenteellisia korjauksia. Mieti kuitenkin, josko voisit uusia tai siistiä kuluneimmat pinnat pienellä pintaremontilla. Tämä ainakin nopeuttaa kaupan tekoa.

Kuntotarkastusraportti on ulkopuolisen asiantuntijan tekemä dokumentti talon kunnosta. Hintapyynnön tulisi perustua sijainnin ja koon ohella talon myyntihetkellä olevaan kuntoon. Mieti kuntotarkastukselle paras ajankohta. Ennen kaupoille ryhtymistä tehty tarkastus auttaa oikean hinnan määrityksessä heti alkuun ja kaupat voivat nopeutua. Toisaalta potentiaalinen ostaja voi haluta oman kuntotarkastajaehdokkaan tarkastukselle.

Asunnon siistiminen ja stailaus

Tyhjennä ja siivoa asuntosi turhasta tavarasta ennen kodin kuvaamista myynti-ilmoituksiin. Se helpottaa myös tulevaa muuttoasi, kun turhasta materiasta on luovuttu. Liika tavara saa asunnon tuntumaan ahtaalta ja sekavalta.

Hyvät kuvat ja videot ovat tärkeitä

Hyviin kuviin kannattaa panostaa. Kuva on se tekijä, joka hakutilanteessa vaikuttaa eniten siihen, että potentiaali ostaja haluaa tulla näytölle.

Myös video tekee koko ajan enemmän tuloaan asuntoesittelyihin. Videon huomionarvo on parempi kuin pelkkien still-kuvien.

Asunnon myyntiteksti lisää kiinnostusta

Potentiaalinen ostaja ihastuu yleensä asunnon kuviin ja videoon ja sen jälkeen alkaa tutkia kohdetta tarkemmin. Asunnon myyntitekstillä on iso rooli kiinnostuksen luojana.

Oikeat kanavat ja markkinointi

Oikotie ja Etuovi ovat Suomen kaksi suurinta palvelua asuntojen myyntiin. Näiden kanavien lisäksi suurta roolia näyttelee kiinteistönvälittäjän verkostot, joista voi löytyä potentiaalinen ostaja nopeastikin. Somekanavat ovat hyvä lisä markkinoinnissa.

Oikea myyntihinta

Oikean hinnan asettaminen on elintärkeää. Oikea hinta vaatii pohjaksi asunnon kunnon dokumentoinnin. Tämä tapahtuu parhaiten kuntotarkastuksen avulla. Myyjänä olet 2–5 vuotta vastuussa myydyn kohteen virheistä. Kaupan teon yhteydessä sinulla tulee olla myös energiatodistus. – Kun teetät kuntotarkastuksen, tutustu myös aiheeseen, onko kodissasi riskirakenteita. Kerromme niistä blogikirjoituksissamme tarkemmin.

Asiansa osaava välittäjä

Hyvä kiinteistönvälittäjä merkittävin tekijä, jotta kohde tulee myydyksi kohtuullisessa ajassa, parhaalla mahdollisella hinnalla ja hyvän välitystavan ohjetta noudattaen. – Tee pysyvät kaupat!

_________

Lue lisää

Etkö ole vielä myymässä? Tilaa uutiskirjeemme ja vastaanota tietoa asuntokaupoista ja kunnon merkityksestä kaupoilla.