myydään kesämökki tarkastettuna

Kesämökin kuntotarkastus ennen kauppoja

Kesämökin kuntotarkastus on yhtä tärkeä kuin minkä tahansa rakennuksen kuntotarkastus. Kunto vaikuttaa hintaan, asumisterveyteen, mökin ja korjausten hintaan sekä korjausten määrään. Jos mökki on vauriotilassa, voidaan varautua jopa 30% suurempiin kuluihin kuin pelkän päivitysremontin suhteen.

Kesämökin kuntotarkastus ennen ostopäätöstä

Kesämökin kuntotarkastus sisältää samat seikat kuin omakotitalon kuntotarkastus, rakeinteista riippuen. Mökkiin, jossa on samat mukavuudet kuin kodissamme, tehdään aina asuntokaupan kuntotarkastus eli YTM-kuntotarkastus.

Mökin kevennetyssä kuntotarkastuksessa käydään lävitse:

  • kohteen rakennusasiakirjoihin tutustuminen
  • kaikki sisätilat tarkastetaan sekä pintakosteusmitataan
  • kaikki rakenteet alapohjasta yläpohjaan tarkastetaan
  • tulisijat ja hormit
  • LVIS -tekniset järjestelmät näkyviltä osin
  • arvioidaan riskirakenteet ja kerrotaan niistä tarkemmin
  • saunarakennus vastaavasti

Miksi mökillekin pitää tehdä kuntotarkastus?

Kesämökin kuntotarkastus rakennusalan ammattilaisen toimesta auttaa sinua tekemään oikean päätöksen mökin soveltuvuudesta juuri sinulle. Etsitkö esimerkiksi remontoitavaa mökkiä, jossa puuhastella vai aivan valmista mökkiä.

Ostaja ja myyjä saavat tarkastuksen yhteydessä tietoa mökin rakenteiden tilasta. Tämä vaikuttaa merkittävästi rakennuksen hintaan. Vauriotilassa olevan mökin korjaaminen on lisäksi paljon kalliimpaa kuin pieni pintaremontti.

Kuntotarkastusraportti on myös hyvä pohjadokumentti, jos suunnittelet remonttia. – Missä järjestyksessä remontti tulisi tehdä, mitkä rakenteet olisi välttämättömästi heti uusittava, mitkä rakenteet ei. Mökin kunto vaikuttaa myös sen asumisterveyteen ja turvallisuuteen.

Mökin kuntotarkastus ennen ostopäätöstä

Ympärivuotisesti asuttavaan rakennukseen, jossa on esimerkiksi juokseva vesi, tarkastus tehdään aina YTM-kuntotarkastuksena. Mikäli kyseessä on kesämökki perinteisessä mielessä, ilman juoksevaa vettä ja viemäröintiä ym. mukavuuksia, on tarkastus puuttuvien rakenteiden vuoksi kevyempi.

Kuntotarkastuksessa käydään lävitse kuitenkin kaikki olemassa olevat rakenteet, alapohjasta yläpohjaan.

Lue lisää aiheesta Kesämökki myydään

Katso lisää sivulla Meistä

Katso blogikirjoituksemme mökkiaiheesta

Katso hinnastomme

Etsi myytävänä olevat mökit Etuovesta

Jaa FBssä
Twiittaa
Jaa LIssä
Meilaa